VTM houdt My Name is Michael-kandidaten in wurggreep
Foto: rr
Kandidaten van het VTM-programma "My Name Is Michael" mogen niet deelnemen aan de gelijkaardige Michael Jackson-wedstrijd op VT4. Doen ze dat toch, riskeren de kandidaten een fikse boete van maar liefst 5.000 euro per dag.

Wie wilde deelnemen aan de audities van "My Name Is Michael" moest namelijk eerst een "wurgcontract" ondertekenen. Zo staat te lezen in TV Familie.

Het contract is het resultaat van een oorlog tussen twee concurrerende zenders. Eind vorig jaar raakte bekend dat zowel VTM als VT4 op zoek zouden gaan naar een Vlaamse Michael Jackson. VTM deed dat de afgelopen weken in "My Name is Michael" en VT4 gaat binnenkort nog op zoek naar de danser met de beste MJ-moves in "Move Like Michael Jackson".

VTM nam al snel 'voorzorgsmaatregelen' en liet alle kandidaten voor de audities een contract tekenen waarin ze afstand doen van al hun rechten, inclusief een tweede kans bij het VT4-programma. Zelfs wie de eerste selecties niet overleefde, moet een jaar lang zijn dansschoenen opbergen. Michael Jackson-fans die dus nog dachten een twee kans te krijgen op VT4, kunnen zich dus aan een fikse boete verwachten.