De Franse ex-premier Dominique De Villepin heeft steeds zijn onschuld volgehouden in de zaak Clearstream. Hij wil nu 'de bladzijde omdraaien'.

'Na jaren van rechtsgang is mijn onschuld erkend', zei de vroegere bewindsman tegenover journalisten na het verdict. 'Ik koester geen wrok en rancune. Ik wil de bladzijde omdraaien'. De Villepin loofde 'de moed van de rechters die gerechtigheid en de wet lieten triomferen over de politiek'. Hij voegde eraan toe nu 'de Fransen te willen dienen'. President Nicolas Sarkozy wou geen commentaar geven op de uitspraak.

De Villepin, die eerste minister was van 2005 tot 2007, noemde het proces een 'politiek proces' en sprak van een 'hetse' van Nicolas Sarkozy tegen hem. Het staatshoofd had zich in de zaak burgerlijke partij gesteld.

Huidig president Sarkozy zal nu rekening moeten houden met een tegenstrever die versterkt uit het proces is gekomen. Nog voor het verdict had De Villepin tegenover de krant Le Monde al gezegd dat hij zou 'doorgaan, wat er ook mocht gebeuren'.