Er is nog geen duidelijkheid over het aantal gedupeerden van het faillissement van de Luxemburgs-Belgische verzekeringsmakelaar Master Finance. Deminor, dat de belangen van enkele gedupeerden behartigt, vermoedt dat er fraude in het spel is.

De Belgisch-Luxemburgse verzekeraar Master Finance failliet bood via een makelaarsnetwerk levensverzekeringen aan van tak 23, dus gekoppeld aan beleggingsfondsen. De producten waren uitgegeven door het Ierse Hansard.

Deminor kreeg indirect te horen dat er mogelijk 5 à 6.000 slachtoffers zijn. Maar het kantoor kon dat nog niet verifiëren.

Volgens Erik Bomans van Deminor zou aan de klanten kapitaalsgarantie zijn beloofd. "Maar die kon het bedrijf niet geven. We zoeken het nog uit, maar vermoeden dat er niet zozeer sprake is van nalatigheid, maar van fraude".

Hij kon woensdag nog geen advies geven over wat gedupeerden moeten doen. "We proberen eerst zelf informatie in te winnen. Dan zullen we kijken of er mogelijkheid is om de schade te vergoeden".

Bij de CBFA zegt men dat de klant best ten rade gaat bij diegene die het verzekeringsproduct heeft uitgegeven, met name het Ierse Hansard. "Men kan ook contact opnemen met de ombudsdienst verzekeringen, die kennen de weg", aldus een woordvoerder.