Leerling pleegt zelfmoord in inkomhal Naamse school
Foto: belga
Een 17-jarige leerling heeft zelfmoord gepleegd in de inkomhal van zijn school, het Saint-Louisinstituut in Namen. Hij gebruikte daarvoor een vuurwapen. De jongen had zijn daad enkele minuten daarvoor aangekondigd in een sms'je aan een vriendin. Dat heeft de substituut van de procureur des konings van Namen, Axel Delannay, gezegd.

De jongeman werd als een zeer goede leerling beschouwd en leek geen problemen te hebben, aldus Delannay. 'Hij heeft een 357 Magnum-revolver gebruikt en was op slag dood.' De magistraat voegde toe dat de leerling niet geprobeerd heeft anderen te verwonden. 'Er is geen schietpartij of zo geweest', luidt het.

Het drama vond plaats rond 10.10 uur, net na de speeltijd, zo vertelden enkele leerlingen ter plaatse aan Belga. Zij omschrijven de jongeman als in zichzelf gekeerd.

De leerlingen van het Institut Saint-Louis hoorden een knal. Het lichaam werd ontdekt door een leerlinge die net verzorgd was omdat ze zich niet zo goed voelde.

Het wapen waarmee de leerling zich van het leven beroofde, was eigendom van de vader. Hij had het wapen wettig in zijn bezit.

De leerlingen en onderwijzers zijn sterk onder de indruk van de feiten. De lessen werden wel voortgezet. De jongere broer van de jongeman werd op de hoogte gebracht door de leerlingenbegeleiding.

Minister van Onderwijs in de Franse gemeenschap Marie-Dominique Simonet (cdH) dringt aan op psychologische begeleiding voor alle betrokkenen. 'Het dringendst is een zo goed mogelijke begeleiding van de familie, de jongeren en het personeel van de school', stelt ze. Daarom heeft ze 'meteen gevraagd dat een mobiele ploeg van de Franse gemeenschap naar de school werd gestuurd om er psychologische ondersteuning te kunnen bieden'.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op www.zelfdoding.be of op het telefoonnummer 02/649.95.55 van de zelfmoordlijn.