Sarkozy in primetime in poging populariteit op te krikken
Foto: reuters
In een poging om zijn imago en zijn populariteit op te krikken heeft de Franse president Nicolas Sarkozy een beroep gedaan op de privézender TF1. Tijdens een 90 minuten durende uitzending probeerde Sarkozy maandagavond enkele politieke beslissingen uit te leggen aan het grote publiek.

In maart staan belangrijke regionale verkiezingen op de agenda, en aangezien verschillende polls aantonen dat de populariteit van Sarkozy daalt, lijkt een verkiezingsnederlaag niet veraf. Uit een laatste poll van afgelopen weekend bleek dat slechts 38 procent van de Fransen nog achter de president staat.

Om zijn 'fans' te bereiken, maakt Sarkozy onder andere gebruik van zijn profiel op de socialenetwerksite Facebook. 'Aarzel niet mij te betrekken in uw vragen', aldus de president op Facebook. Tijdens de uitzending op TF1 werd een kort interview gevolgd door een vragenuurtje waarin elf kijkers de mogelijkheid kregen om live hun president uit te horen. Sarkozy kreeg vragen voorgeschoteld die gingen van werkloosheid tot het dragen van de boerka en een eventueel verbod daarop.

Naar verluidt was de mediabewuste president ontevreden over de programmering van de 'Sarkozy Show', zoals de Franse pers ook wel aan het gebeuren refereerde. Volgens het magazine Le Point zou Sarkozy ietwat geïrriteerd zijn door het feit dat hij het moest opnemen tegen twee andere kijkcijferkanonnen, namelijk 'Star Wars' en 'Without a Trace' op twee andere zenders.