'Bonanza'-acteur Pernell Roberts overleden
Pernell Roberts Foto: ap
Acteur Pernell Roberts is zondag op 81-jarige leeftijd overleden. Roberts werd beroemd door zijn rol in de populaire westernreeks 'Bonanza'. Hij stierf in zijn huis in Malibu aan de gevolgen van pancreaskanker. Dat heeft zijn vrouw Eleanor Criswell bekendgemaakt.

Voor hij acteur werd, was Roberts marinier. Na een aantal gastrolletjes, brak hij in 1959 door met Bonanza. In de serie speelde Roberts de rol van de oudste broer Adam Cartwright. De 81-jarige Roberts was de laatste nog levende hoofdrolspeler van de westernreeks. 

Hij schokte de tv-wereld door Bonanza in 1965 te verlaten op het hoogtepunt van zijn populariteit. De serie gaat over de familie Cartwright en hun ranch de Ponderosa en was in de jaren '60 zeer succesvol. Vijf jaar na zijn vertrek verdween Bonanza van het scherm.

Na zijn glansrol in Bonanza speelde Roberts nog in enkele theaterstukken. In 1979 kreeg hij weer een hoofdrol in het programma Trapper John, M.D.. Hij kroop in deze ziekenhuisserie in de huid van chirurg Trapper John.

Pernell Roberts trouwde maar liefst vier keer. Met zijn eerste vrouw kreeg Roberts een zoon, Jonathan, die in 1989 op 38-jarige leeftijd door een motorongeval om het leven kwam.