Pocognoli dicht bij Standard
Foto: photo news
Sébastien Pocognoli (22) staat dicht bij een transfer naar Standard. Mogelijk komt het nog dit weekend tot een akkoord. Dat vernam onze redactie uit goede bron.

De linkerflankverdediger beleeft een wisselvallig seizoen bij AZ dat bovendien in financiële onzekerheid verkeert. Daardoor zit de Nederlandse kampioen in een zwakke onderhandelingspositie en kan Standard een voordelige transferprijs bedingen.

Pocognoli brak op 16-jarige leeftijd door bij Genk maar werd geboren in Luik en voetbalde tot zijn vijftiende voor Seraing en Standard. In 2007 verkocht Genk hem voor een transferbedrag van 2,5 miljoen euro aan AZ. Vorig jaar beleefde hij er zijn hoogtepunt door onder Louis van Gaal de titel te winnen.

Bij Standard zou de viervoudige Rode Duivel een tandem op links met Koen Daerden kunnen vormen. Voor de Rouches is het al de vierde inkomende transfer in januari, na Daerden, de Senegalese jongere Pape Abdou Camara en de Roemeense aanvaller Gheorghe Grozav. De Montenegrijnse doelman Sdrjan Blazic komt in juni naar Standard.