Malisse en Wickmayer op hoofdtabel
Foto: *
Xavier Malisse en Yanina Wickmayer wonnen ook hun derde en beslissende kwalificatieronde voor de Australian Open.

Yanina Wickmayer blies Lourdes Dominguez Lino van de baan met 6-0, 6-0. In twee wedstrijden verloor Wickmayer welgeteld één spel. Indrukwekkend. 'En ik maakte de match uit met één enkelhandige volley', aldus Wickmayer. 'Ik ben behoorlijk trots op mezelf.'

Malisse liet Rik De Voest in de tweede set terug in de match komen. In de derde set stond Malisse 5-2 voor, maar de Zuid-Afrikaan kwam tot 5-5 terug. Maar finaal won Malisse wel met 6-1, 4-6, 7-5. 'Ik ben diep moeten gaan', aldus Malisse'. 'Het was ook zeer warm. Maar ik sta op de hoofdtabel. Na alle misère is dat het belangrijkste.'

Steve Darcis haalde het niet. Hij won nochtans de eerste set met 6-1, maar vervolgens kroop Grega Zemlja terug in de match en haalde het met 10-8 in de derde set (6-1, 3-6, 10-8).

Twee op vier voor de Belgen

Twee op vier dus voor de Belgen in de kwalificaties - Ruben Bemelmans werd al in de eerste ronde uitgeschakeld. Acht Belgen op de hoofdtabel van de Australian Open. Netjes verdeeld over mannen en vrouwen: Kim Clijsters, Kirsten Flipkens, Justine Henin, Yanina Wickmayer en Olivier en Christophe Rochus, Xavier Malisse en Kristof Vliegen.

Xavier Malisse moet in de eerste ronde van de Australian Open tegen de Spanjaard Nicolas Almagro, het 26ste reekshoofd. Yanina Wickmayer speelt tegen de Roemeense Alexandra Dulgheru, nummer 53 van de wereld. In een eventuele vierde ronde wacht Justine Henin.