Keytrade Bank, de internetdochter van Landbouwkrediet, kende het voorbije jaar een recordgroei. Er kwamen 25.647 nieuwe klanten bij (ongeveer +30 procent), tot 115.000 in totaal. Dat staat woensdag in een persbericht.

Keytrade wijt de toename aan verschillende elementen, zoals de aantrekkelijk rentevoeten en het toenemend succes van online-bankieren. De bank nam vorig jaar ook de Belgische ex-Kaupthingklanten over, goed voor 14.000 nieuwe klanten.

De spaartegoeden stegen met 67 procent tot 443 miljoen euro. De klantendeposito's komen in totaal ongeveer op 1,5 miljard euro uit. Volgens Keytrade ging de instroom ten koste van de traditionele grootbanken. De ex-Kaupthingklanten haalden de eerste weken nadat ze opnieuw toegang hadden tot hun spaarcenten, geld af. Maar sinds augustus bleven de tegoeden stabiel en aan het einde van het jaar stegen ze opnieuw.

Ook was er het voorbije jaar door het herstel van de beurskoersen weer toenemende interesse in de aandelenmarkten. Het aantal beurstransacties bij Keytrade Bank steeg met 27 procent, tot zo'n 1,2 miljoen transacties.