Polanski en echtgenote klagen Franse media aan
Foto: rr
Roman Polanski en zijn echtgenote Emmanuelle Seigner hebben twee Franse dagbladen en twee tijdschriften aangeklaagd wegens inbreuk op hun privacy. Zij willen dat de media-aandacht voor de slepende zedenzaak tegen Polanski ’per direct’ stopt.

Polanski en zijn vrouw eisen 55.000 euro van het blad VSD dat foto’s van hun kinderen publiceerde. Van Le Journal du Dimanche wordt 10.000 euro geëist omdat de krant Polanski fotografeerde in zijn chalet in de Zwitserse Alpen. Ook het tijdschrift Voici zou 10.000 euro moeten betalen omdat het Polanski’s vrouw op straat fotografeerde. Van Le Parisien eist Polanski 75.000 euro.

De regisseur werd vorig jaar september in het Zwitserse Zürich aangehouden wegens een zedenzaak uit 1977 die nog tegen hem loopt in de Verenigde Staten. Hij bekende destijds schuld aan onwettige seks met een 13-jarig meisje, maar vluchtte naar Frankrijk om veroordeling in de VS te ontlopen. De VS wil hem uitgeleverd hebben, Polanski vecht dat aan. Momenteel staat Polanski onder huisarrest in zijn chalet in de Alpen.