Ondanks de winterse weersomstandigheden en de sneeuwval verloopt het verkeer op de spoor- en snelwegen woensdagochtend zo goed als normaal. Op de snelwegen deden zich nagenoeg geen problemen voor, meldt Annick Colleye van Verkeerscentrum Vlaanderen.

De ochtendspits in Brussel liep iets langer uit dan normaal, maar is ondertussen helemaal verdwenen. Daarnaast was er op de E40 tussen Nieuwpoort en de Franse grens maar één rijstrook berijdbaar, als gevolg van de sneeuw. Maar intussen zou ook dat probleem verholpen zijn.

Ook bij Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegennet, luidt het dat er geen grondige verstoring van het treinverkeer wordt vastgesteld.

Sinds woensdagmorgen valt er opnieuw sneeuw in het land. Het KMI waarschuwt ook voor de vorming van ijzel, wat kan leiden tot gevaarlijk gladde wegen.

Vanmiddag zal de sneeuw stilaan overgaan in motregen. De temperatuur stijgt langzaam en bereikt aan het eind van de namiddag waarden van +3 graden aan zee tot rond het vriespunt in de Ardennen. Woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag is het zwaarbewolkt met soms nog wat motregen en vorming van mist.

Bekijk een uitgebreid weerbericht op onze weerpagina

Vluchten afgelast op Zaventem

Ook in andere Europese landen valt er veel sneeuw en daardoor zijn er op Brussels Airport al tal van vluchten afgelast, onder meer naar Milaan, Lyon, Madrid, Nüremberg en Birmingham. Er zijn ook veel vertragingen.

Ook aankomende vluchten op Zaventem zijn woensdagochtend afgelast of vertraagd. Daarbij onder meer vluchten uit Genève, Nüremberg, Parijs, Leeds en Bilbao.

Brussels Airport raadt alle reizigers aan om de vluchtinformatie nauwgezet te raadplegen.Door het grote aantal bezoekers is de website www.brusselsairport.be deze middag slechts beperkt toegankelijk. Vluchtinformatie is ook beschikbaar op teletekst en op het betalende infonummer van Brussels Airport: 0900/70.000.  Als men merkt dat zijn vlucht is afgelast, is het beter niet naar de luchthaven te komen en contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.