Lenny Kravitz bevestigt duet met Michael Jackson
Foto: reuters
In een videoboodschap heeft de Amerikaanse rockmuzikant Lenny Kravitz bevestigd dat hij een duet met wijlen Michael Jackson heeft opgenomen.

De voorbije dagen was op de videowebsite YouTube een clip van anderhalve minuut met de naam "Another Day" opgedoken, toegeschreven aan Lenny Kravitz en Michael Jackson. Een eind makend aan de speculaties bevestigde Kravitz dat hij met een toen nog levende Jackson de studio was ingedoken.

Maar de gelekte versie is nog "ruw" en onafgewerkt. Kravitz heeft het nummer voor Jackson geschreven, geproduced en alle instrumenten zelf ingespeeld. "Het was een van de ongelooflijste muzikale ervaringen die ik ooit had", zei de zanger/gitarist. Het was het werk "van twee mensen die elkaar respecteren en van muziek houden".

Kravitz benadrukt dat er geen toestemming is gegeven voor het vrijgeven van de video en dat hij niet de oorzaak van het lek is geweest.

Volgens de Amerikaanse celebrityswebsite TMZ.com is ook de nalatenschap van de zelfverklaarde King of Pop en zijn platenmaatschappij SonyBMG het lachen vergaan. Er zijn stappen genomen om de clip van YouTube te verwijderen. Maar dinsdagavond stonden er nog steeds versies van "Another Day" op, terwijl bij andere de vermelding "niet langer beschikbaar vanwege auteursrechtenclaim Sony BMG Music" stond.