Al 35.000 ton strooizout op Vlaamse wegen
Foto: vjb
Sinds het begin van de winter, midden oktober, heeft het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaams overheid ongeveer 35.000 ton strooizout op de Vlaamse gewestwegen en autosnelwegen gestrooid. Voor de komende dagen en nachten, tijdens de welke de barre winterkoude niet afneemt, wordt geen schaarste aan strooizout verwacht.

Op 19 oktober 2009 ging de winterdienst van het Agentschap Wegen en Verkeer van start. De strooiploegen staan elk jaar paraat om uit te rukken van de derde maandag van oktober tot de vierde maandag van april.

Sinds oktober hebben de strooiploegen al ongeveer 35.000 ton strooizout over de Vlaamse wegen gekieperd, zegt een woordvoerder van het Agentschap dinsdagmiddag.

De strooiploegen rukken uit als het nodig is en leggen daarbij 320 trajecten af. Elk traject verbruikt ongeveer 5 ton zout. Ondanks de aanhoudende lage temperaturen verwacht het Agentschap geen schaarste aan strooizout. 'We hebben duidelijke afspraken gemaakt met onze leveranciers. Die moeten altijd een minimum hoeveelheid zout ter beschikking stellen', luidt het.

De komende uren en dagen blijven de strooidiensten de situatie op de Vlaamse wegen op de voet volgen, verzekert het Agentschap.