Berendsen weg bij VRT
Foto: belga
Mieke Berendsen, de algemeen directeur Media bij de VRT, verlaat de Reyerslaan. Piet Van Roe, gedelegeerd bestuurder ad interim, besliste om de samenwerking met haar stop te zetten. Dat bevestigt de persdienst van de openbare omroep

Het vertrek van Berendsen kadert in het vaste voornemen van Van Roe om de organisatiestructuur te vereenvoudigen en te beginnen aan de top, met name bij het directiecollege van de VRT. Bij het aantreden van Van Roe, begin december 2009, viel bij heel wat politici al kritiek te noteren op het directiecomité, waar Berendsen deel van uitmaakte. 'Het directiecomité is kwantitatief sterk, maar kwalitatief zwak', aldus Carl Decaluwé (CD&V) toen.

Structuur

In zijn nieuwjaarstoespraak aan het personeel benadrukte de VRT-topman maandag dat de structuur van de VRT ingrijpend wordt vereenvoudigd, te beginnen met de directie. 'De VRT zal het moeten doen met minder personeel. Het snoeien zal van hoog naar laag gebeuren', zei Van Roe.

In onderling overleg met Berendsen is afgesproken om hier geen commentaar meer aan toe te voegen, luidt het. De VRT wil Mieke Berendsen bedanken voor haar inzet en toewijding van de afgelopen 3,5 jaar, besluit de mededeling van de openbare omroep.

De herschikking van de directie wordt volgende week maandag aan de raad van bestuur voorgelegd.