Facebook blokkeert virtuele 'zelfmoord'
Web 2.0 Suicide Machine Foto: rr
De sociale netwerksite Facebook heeft maandag aangekondigd dat ze het gebruik van de website 'Web 2.0 Suicide Machine' voortaan zullen blokkeren.

Met deze applicatie kan je resoluut je accounts op Facebook, Twitter, Myspace en LinkedIn wissen en zogezegd virtueel 'zelfmoord plegen'. Door een druk op de 'Sign Out Forever'- knop verlies je al je profielen op sociale netwerksites in minder dan een uur tijd. De actie is onomkeerbaar.

'Deze machine geeft u de kans om al uw sociale profielen, die heel wat tijd en energie vragen te schrappen. Ook krijgt u de kans om uw 'onechte' virtuele vrienden te wissen en bent u volledig verlost van uw alter ego op het web', staat op de website van de applicatie.

In een communiqué aan het Franse persagentschap AFP legt Facebook uit dat Web 2.0 Suicide Machine de regels van de sociale netwerksite overtreedt door 'de nodige informatie om zich aan te melden te verzamelen'. 

De Web 2.0 Suicide Machine, gelanceerd door de Rotterdamse Oostenrijker Gordan Savicic begin december, kent een bescheiden succes. Na een week ontnamen reeds 625 mensen zich virtueel van het leven.