In de Zwitserse Alpen en in Oostenrijk hebben lawines zondag aan zeker zes mensen het leven gekost. Dat heeft de politie gemeld.

Minstens drie mensen kwamen om het leven toen een groep skiërs en vervolgens reddingswerkers in de Diemtigvallei, veertig kilometer ten zuiden van Bern, werden getroffen door twee opeenvolgende lawines. Een van de doden was een arts die deel uitmaakte van de reddingsploeg die na de eerste lawine te hulp was geschoten.

Slecht weer bemoeilijkt de zoektocht naar drie skiërs die sinds zondag onder de sneeuw bedolven liggen. Het reddingswerk werd bij het invallen van de duisternis onderbroken. Door sneeuw en mist kan de operatie nog steeds niet worden hervat.

Een lawine in de buurt van Verbier, bij de grens met Frankrijk en Italië maakte ook een slachtoffer. De Zwitserse autoriteiten waarschuwen dat het gevaar van nieuwe lawines groot is.

In het skigebied Diedamskopf in het Oostenrijkse Vorarlberg zijn maandag de levenloze lichamen van twee jonge Duitse snowboarders gevonden. De twee 18-jarigen waren sinds zondag vermist. Volgens de politie hadden zij zich duidelijk buiten het gemarkeerd gebied begeven.


 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in