Amerikanen en Britten sluiten ambassades in Jemen
De Amerikaanse ambassade in Jemen Foto: epa
SANA'A - De Amerikaanse en Britse ambassades in Jemen zijn gesloten. Aanleiding zijn dreigementen van Al-Qaeda om Amerikaanse doelen in Jemen aan te vallen. Het is niet duidelijk hoe lang de ambassades dicht blijven.

 "De Amerikaanse ambassade in Sana'a is vandaag, 3 januari 2010, gesloten door aanhoudende bedreigingen van Al-Qaeda op het Arabische schiereiland (AQAP) om de Amerikaanse belangen in Jemen aan te vallen", meldt de website van de ambassade.

Op de Britse ambassade was zondag niemand bereikbaar voor commentaar. Volgens de BBC zijn ook hier Al-Qaeda bedreigingen de reden.

AQAP heeft de verijdelde aanslag op een Amerikaans vliegtuig naar Detroit op kerstdag opgeëist.

De mededeling van de ambassade komt een dag na de ontmoeting tussen generaal David Petraeus, de VS-bevelhebber in het Midden-Oosten, en Ali Abdullah Saleh, de president van Jemen.

De VS voeren hun steun aan Jemen op nadat ze het land vroegen om op te treden tegen Al-Qaeda-basissen op zijn grondgebied.

De VS en Groot-Brittanië willen gezamenlijk geld uittrekken voor een nieuwe anti-terrorisme-eenheid in Jemen. Groot-Brittanië organiseert ook een conferentie over terrorisme in Jemen later deze maand.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in