Moeskroen laat eerste punten liggen
Foto: belga
Moeskroen kwam in Westerlo niet verder dan een 0-0 gelijkspel en moet Anderlecht naast zich dulden aan kop van het klassement. Wouter Scheelen moest 20 minuten voor tijd met rood van het veld.
AA Gent kon na de 4-2 vernedering vorige week, de neerwaartse spiraal niet ombuigen. De Buffalo's verloren op eigen veld met 1-2 van KV Mechelen dat zo zijn eerste zege van het seizoen boekt. Mechelen kwam na 10 minuten op voorsprong via Björn Vleminckx, maar Ljubijankic maakte nog in dezelfde minuut gelijk. Diezelfde Vlemickx kopte in de 60 minuut een hoekschop van de voet van Gorius knap voorbij Jorgacevic voor de 1-2 eindstand.

In het Jan Breydelstadion in Brugge scoorde Thomas Buffel zijn eerste doelpunt van het seizoen. Een goal die meteen goed was voor drie punten, want Cercle won van Germinal Beerschot met het kleinste verschil. Rocky Peeters kreeg een kwartier voor tijd rood.

In de strijd der fusieclubs klopte FC Dender Zulte-Waregem dat steeds dieper wegzakt in het klassement. Sylla (8) en Wittesaele (55) tekenden voor de doelpunten.

Promovendus KV Kortrijk blijft het goed doen. De West-Vlamingen wonnen met 1-0 van Bergen dankzij een doelpunt van Coulibaly. Cédric Collet werd 20 minuten voor affluiten met twee keer geel van het veld gestuurd.

Lokeren stal in de allerlaatste seconde de drie punten op het veld van Roeselare. Mbayo maakte het doelpunt.

Cercle Brugge - G. Beerschot 1-0
Roeselare - Lokeren 0-1
KV Kortrijk - Bergen 1-0
Westerlo - Moeskroen 0-0
FCV Dender - Zulte Waregem 2-0
AA Gent - KV Mechelen 1-2