Koninklijk verkenner Herman Van Rompuy (CD&V) heeft donderdag met de partijvoorzitters van de oranje (-geel-)blauwe partijen gepraat in het kader van zijn opdracht om terug een regeringsformatie op de rails te krijgen.
De gesprekken handelden naar verluidt enkel over 'het brede institutionele kader' en de zoektocht naar een tweederdemeerderheid in het parlement.

Van Rompuy had eerst gesprekken met de Vlaamse voorzitters, Jo Vandeurzen (CD&V), Bart De Wever (N-VA) en Bart Somers (Open Vld). In de namiddag ontving hij de Franstalige delegatieleiders Didier Reynders (MR) en Joëlle Milquet (cdH).

Vrijdag zouden er over hetzelfde onderwerp verkenningsgesprekken gepland zijn. De dagorde zou dezelfde zijn als donderdag: in de voormiddag komen de Vlaamse partijen bij Van Rompuy, in de namiddag zijn de Franstaligen aan de beurt.

Over het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde is donderdag niet gesproken. Toch is er naar verluidt nog geen vooruitgang in dat dossier. Een 'pleinaire' vergadering met alle partijvoorzitters zou nog niet gepland zijn.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig