Het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde wordt normaal woensdagnamiddag besproken in de commissie Binnenlandse Zaken. De Conferentie van Voorzitters van de Kamer komt om 11.30 uur bijeen. De commissies Binnenlandse Zaken en Justitie vergaderen in de namiddag, om 14.15 uur.
De Kamercommissie Binnenlandse Zaken besliste afgelopen dinsdag om in het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde het voorstel van commissievoorzitter Pieter De Crem (CD&V) te volgen om volgende week woensdag opnieuw bijeen te komen.

Intussen zouden de leden van de commissie de stapel documenten gekregen hebben die de weergave zijn van de BHV-discussies tijdens de vorige bestuursperiode, met inbegrip van de veelbesproken ‘synoptische tabel’. Bij de aanvang van de zitting van woensdag kunnen alle leden nog opmerkingen formuleren over deze documenten, waarna de inleidende uiteenzetting van de auteurs van de verschillende wetsvoorstellen gehoord worden. Nadien kan begonnen worden met de bespreking van teksten.

De Crem verklaarde dinsdag dat het voorstel van agenda van de commissie Binnenlandse Zaken nog zou besproken worden door de Conferentie van Voorzitters. Die komt om 11.30 uur bijeen, terwijl de commissie voor 14.15 uur geprogrammeerd staan.

In de commissie Justitie lagen de Vlaamse oranje-blauwe partijen vorige dinsdag dwars om de bespreking van de voorstellen om de wapenwet aan te passen. Ze wilden de bespreking - waarop de Franstaligen aandringen - koppelen aan die van BHV, luidde het. Afgesproken werd om de voorstellen voor een verlenging van de amnestieperiode voor de inlevering van wapens uit te stellen tot volgende woensdag, eveneens om 14.15 uur.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig