BEIROET - De Libanese regering heeft besloten de presidentsverkiezingen van volgende week niet uit te stellen vanwege de bomaanslag van woensdag.
Bij die aanslag, in een christelijke voorstad van Beiroet, kwamen de regeringsgezinde parlementariër Antoine Ghanem en zes anderen om het leven. Parlementsvoorzitter Nabih Berri zei dat de verkiezing dinsdag doorgaat 'omdat we niet willen dat de criminelen hun doel bereiken'.

Ghanem is de achtste prominente anti-Syrische politicus die in Libanon is vermoord sinds 2005. Anti-Syrische parlementariërs wezen donderdag met een beschuldigende vinger naar Damascus en vroegen de internationale gemeenschap om hulp voor wat zij een 'nieuwe oorlog' van de kant van Syrië noemden om Libanon te ondermijnen. Syrië heeft elke betrokkenheid bij de moorden en aanslagen ontkend.

In totaal vielen bij de aanslag in de wijk Sin el-Fil zeven doden en 67 gewonden. Het incident dreigde het proces te verstoren waarbij rivaliserende politieke partijen hun geschillen proberen te overwinnen en onderling overeenstemming te bereiken over een te kiezen staatshoofd.

Veel Libanezen vrezen dat de kwestie over het presidentschap de regering op kan breken in twee rivaliserende kampen. Dat is een naargeestig toekomstbeeld voor het land dat van 1975 tot 1990 al gebukt ging onder een bloedige burgeroorlog.