LONDEN - Sex Pistols-zanger John Lydon, alias Johnny Rotten, heeft het niet zo voor The Police. De groep van frontzanger Sting maakte niet zo lang geleden een comeback, maar was volgens Johnny Rotten beter in de doodskist blijven liggen. De Sex Pistol bestempelt de leden van The Police als een bende 'oude zwakke geraamtes'.
Lydon, wiens mythische punkgroep zichzelf opmaakt voor een eenmalig reünieconcert, sprak zich uit over de prestaties van de niet minder mythische zanger van The Police. De oude rebel, die graag provoceerde, heeft The Police voor de gelegenheid omgedoopt tot 'Stink'.

'Ik weet dat ze opnieuw zijn samengekomen', zegt Rotten op Virgin radio. 'Maar eerlijk gezegd vind ik ze maar een bende oude geraamtes, die enorm verzwakt en dood lijken.'

'Heb je ’Stink’ al eens ’Roxanne’ horen krijsen? Dat is echt niet geestig. Het is net een ballon die je laat leeglopen.'

Maar Sting is niet de enige ster, die door Johnny Rotten door het slijk wordt gehaald. Ook Amy Winehouse en Pete Doherty, die zich eerder in de belangstelling werkten met allerhande verslavingen in plaats van hun artistieke activiteiten, stelt Rotten serieus in vraag.

'Zij houden niet van hun werk en daarom richten ze zich op drugs', zo analyseert John Lydon. 'Hetzelfde is onze Sid (Vicious, voormalig bassist van de groep die stierf aan een overdosis) overkomen. Hij was helemaal niet tevreden met wie hij was en wat hij deed.'

De 51-jarige John Lydon, die in Los Angeles woont, vindt dat de Britse rockscène originaliteit mist. 'Alles wat ik hier de twee laatste jaar heb gehoord, verveelt me enorm. Niets nieuws, altijd hetzelfde', besluit hij met spijt.

Het éénmalige concert van The Sex Pistols vindt op 8 november plaats in Londen, ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de release van hun beroemde (enige) album 'Never mind the bollocks'. John Lydon, Steve Jones, Paul Cook en Glen Matlock -de originele samenstelling- zullen de punknostalgici verheugen in de Londense Brixton Academy.