Bij het farmaceutische bedrijf Pfizer in Puurs vinden prikacties plaats in de verschillende arbeidersploegen. De cao-onderhandelingen slepen al maanden aan. Gisteren werd gevraagd een sociaal bemiddelaar aan te stellen.
Bij Pfizer in Puurs werken in totaal 700 arbeiders. Sinds donderdagochtend trekken alle ploegen op de verschillende afdelingen massaal naar de cafetaria om er een uurtje of langer gezamenlijk het werk neer te leggen. Ze willen de Pfizer-directie een signaal geven dat ze niet gelukkig zijn met de patstelling in de cao-gesprekken. Die zitten sinds woensdag helemaal vast. Breekpunt is een voor de bonden en het personeel te lage koopkracht die de directie in de cao wil opnemen.

De bonden steunen de acties, maar raden niet aan een algemene staking op het getouw te zetten. Ze willen het overleg met een sociaal bemiddelaar een kans geven. Ze verwachten de komenden dagen wel nog gelijkaardige prikacties, in afwachting van het verzoeningsgesprek. Een datum daarvoor werd hen door het paritair comité in Brussel nog niet meegedeeld.

Door de prikacties ondervind de productie bij Pfizer aanzienlijke hinder, aldus nog de bonden. Bepaalde productielijnen lopen vertraging op.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig