Belg Paul Bulcke wordt topman Nestlé
De Belg Paul Bulcke wordt de nieuwe topman van het Zwitserse voedingsconcern Nestlé. Dat is donderdag beslist op de raad van bestuur. Hij zal de post opnemen vanaf april volgend jaar.
Bulcke is op dit moment al verantwoordelijk voor alle Amerikaanse activiteiten van het concern.

Paul Bulcke werd in 1954 geboren in Roeselare, maar bracht zijn Belgische jaren vooral in Oostende door. Hij studeerde handelsingenieur aan de Leuvense universiteit en volgde aansluitend een managementopleiding in Gent. In 1977 kon hij bij Scott Graphics International in Bornem aan de slag als financieel analist.

In 1979 startte de toen 25-jarige Bulcke een carrière binnen de Nestlé-groep. Na verblijven in Zwitserland, Spanje en België bouwde hij in Peru en Ecuador het merk Maggi uit voor Nestlé. Na enkele jaren leidde hij de groep in Portugal. Ook het toenmalige Tsjecho-Slowakije en Duitsland staan op zijn palmares. Sinds 2004 is hij verantwoordelijk voor het Amerikaanse continent.

De aandeelhouders moeten de aanstelling van Bulcke nog wel bekrachtigen op 10 april 2008 tijdens de algemene vergadering van Nestlé.

Het aandeel van Nestlé verloor na de aankondiging 2,1 procent op de beurs van Zürich. Voor de aankondiging noteerde het aandeel 0,6 procent hoger. Het noteerde het hoogste volume op de Zwitserse beurs.