Memorial Ivo Van Damme beste meeting van het jaar
De Memorial Van Damme is de beste atletiekmeeting van het jaar. Dat raakte donderdag bekend. In de jaarlijkse ranking van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) laat Brussel Athene en Rome achter zich.
De IAAF stelt elk jaar een rangschikking op van de sportief best geslaagde meetings (op basis van de topresultaten in een aantal vooraf vastgelegde nummers). Dit jaar is de hoogste eer weggelegd voor de Memorial. Daar sneuvelde afgelopen vrijdag niet alleen het wereldrecord op de 2 mijl, er werden ook 3 beste wereldjaarprestaties geleverd.

"Dit bewijst dat ondanks de nadelen (de late datum en het WK in Osaka dat pas achter de rug was) de atleten, wars van een reeds voldaan gevoel of jetlag, zeer gemotiveerd aan de start kwamen en we ook voor hen een meeting zijn die echt kan tellen", aldus een uitermate tevreden Wilfried Meert, organisator van de Memorial Van Damme.

Er hangt overigens nog meer goed nieuws voor de Belgische meetings in de lucht. De (voorlopige) rangschikking moet immers nog worden aangevuld met EAA-meetings en zo zou de KBC-Nacht (van juli in Heusden) wel eens in de buurt van de wereldwijde top-15 kunnen uitkomen.

IAAF Meetings ranking 2007 1.Brussel, 2. Athene, 3. Rome, 4. Monaco, 5. Parijs, 6. Stockholm, 7. New York, 8. Eugene, 9. Lausanne, 10. Oslo, 11. Rieti, 12. Berlijn, 13. Zurich, 14. Londen, 15. Doha.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig