BORGERHOUT - Het gemeenschappelijk vakbondsfront en de directie bij De Post in Borgerhout hebben een voorlopig akkoord bereikt omtrent de postsortering in de Antwerpse deelgemeente.
Het voorlopige akkoord zal aan de volgende nachtploeg worden voorgelegd ter goedkeuring. Afhankelijk van hun antwoord wordt de staking in het postkantoor in Borgerhout verdergezet of gestopt.

Vanochtend brak de actie uit door ontevredenheid over een reorganisatie van de sortering. Om die geleidelijk te doen verlopen, moesten de vier sorteerders in Borgerhout voortaan om 3.00 uur beginnen in plaats van om middernacht. De nachtelijke sorteerploeg legde uit protest het werk neer, de 21 postbodes en de drie chauffeurs sloten zich bij de actie aan.

Nu zijn de bonden en directie overeengekomen dat er voortaan twee sorteerders om middernacht zouden beginnen en twee anderen rond 4 uur. Een meer sociaal aanvaardbaar voorstel, klinkt het bij de bonden.

Door de staking in Borgerhout hebben zo'n 20.000 gezinnen vandaag geen brieven ontvangen. Waarschijnlijk zal dat ook morgen nog het geval zijn.