Faithless-truc blijft werken
Maxi Jazz en Sister Bliss hadden woendagavond op voorhand de wedstrijd gewonnen. Goed of slecht, het publiek wou en zou springen. Faithless gebruikte de gekende truc, met een wild feestje tot gevolg. Al bleef de aardbeving zoals bij de vorige doortocht in Antwerpen deze keer uit. Er was een tijd dat Faithless twee uur lang pompte. Dat een concert van de Britten bijwonnen voor het publiek een ware uitputtingsslag was. Die tijd is voorbij. Veel rustige momenten deze keer. En dat vonden de dertigers en veertigers in de zaal prima.
Maxi Jazz koos in het Sportpaleis voor de makkelijkste weg. Na een lange intro was hij bijna onmiddellijk aan Insomnia. Een paar minuten later zegende hij het Sportpaleis in tot his church. God is a DJ, Maxi Jazz de perfecte priester.

Feest dus in Antwerpen. Als was het voor een pak toeschouwers de keer te veel. Vijf keer stonden ze op Werchter, twee keer nu al in het Sportpaleis en ook in Vorst heeft de groep een verleden. En telkens is het toch een beetje hetzelfde.Wachten op de superhits en dan helemaal loos gaan.

Antwerpen kreeg Faithless twee volle uren te zien. Floorfiller We Come One sloot het allemaal perfect af. De groep staat volgend jaar of het jaar erop ongetwijfeld opnieuw op het Werchter. Met dezelfde trucendoos. En het zal wéér werken.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig