Seksbaas Amsterdamse Wallen verkoopt imperium
Peeskamer op de Amsterdamse Wallen
AMSTERDAM - Charles Geerts, een van de grootste seksbazen op de Amsterdamse Wallen, heeft een koper gevonden voor zijn panden. Dat meldt De Telegraaf.
Geerts heeft een voorlopig verkoopcontract gesloten met NV Stadsgoed, een dochteronderneming van woningcorporatie Het Oosten.

Het gaat om de circa twintig prostitutiepanden van Geerts. Die hebben samen ruim vijftig ramen, ruwweg een derde van het gehele 'aanbod' in de roemruchte hoerenbuurt.

De NV Stadsgoed wil de panden een nieuwe bestemming geven. Mogelijk worden ze omgebouwd tot woonruimtes. Medio oktober moet de verkoop definitief worden.

Wallen worden opgekuist

Amsterdam is momenteel hard bezig de criminaliteit en verloedering op de Wallen aan te pakken. De Nederlandse hoofdstad trok eind vorig jaar 33 vergunningen van seksbedrijven in en sommeerde hen op korte termijn de ramen te sluiten. Dat gebeurde na controles naar criminele activiteiten van de ondernemers.

Een aantal getroffen exploitanten stapte naar de rechter. Die besloot dat de peeskamers - het 'werkterrein' van prostituees - voorlopig mogen openblijven, in ieder geval tot de bezwaarschriften van de seksondernemers zijn behandeld.

Amsterdam koopt ook al enige tijd panden op de Wallen op. Tot vorige week verwierf de stad, samen met NV Stadsgoed, al 83 gebouwen in de rosse buurt. In de toekomst zou Amsterdam ook coffeeshops willen opkopen.