De nacht- en ochtendploeg bij De Post in Borgerhout zijn donderdag in staking gegaan. De werknemers zijn ontevreden over een reorganisatie van de sortering van de poststukken, waardoor de nachtdienst in Borgerhout om 3.00 uur zou beginnen in plaats van om middernacht. Dat heeft Jef Michielsen, gewestelijk secretaris van ACOD, namens het gemeenschappelijk vakbondsfront gemeld.
'In Borgerhout zullen zo’n 20.000 gezinnen donderdag en waarschijnlijk ook vrijdag geen briefwisseling ontvangen', zegt Michielsen in een gesprek. Het voorstel om de nachtdienst om 3.00 uur te laten beginnen, werd woensdag gedaan op een vergadering van een regionaal overlegcomité van De Post.

De testfase zou volgende maandag ingaan. 'Het gemeenschappelijk vakbondsfront vindt dat een onaanvaardbare situatie en zegt daar neen tegen', aldus Michielsen. De nachtploeg heeft beslist het werk neer te leggen en de ochtendploeg is solidair. In totaal hebben 21 postbodes, drie chauffeurs die grote stukken verspreiden, vier mensen uit de nachtdienst en een portier het werk neergelegd.

Door de reorganisatie van de sortering van de poststukken zou de briefwisseling niet meer op het kantoor van Borgerhout zelf gesorteerd worden, maar in een sorteercentrum. 'Op die manier wordt de nachtdienst afgebouwd. De Post voorziet in een tussenoplossing waarbij de mensen om 3.00 uur zouden moeten starten', aldus Michielsen. Volgens de vakbondsman geldt die testfase ook voor Schoten.