Israëliër Grant volgt Mourinho op
Avram Grant (links) met José Mourinho
Na het verrassende ontslag van de Portugees José Mourinho bij Chelsea, heeft de Londense club de Israëliër Avram Grant aangesteld als interimcoach. Dat kwam de BBC donderdag te weten.
De 51-jarige Avram Grant werd in juli aangesteld als directeur voetbalzaken bij de Blues. Daarvoor was hij technisch directeur bij Portsmouth, bondscoach van de Israëlische nationale ploeg en trainer van de Israëlische teams Maccabi Tel-Aviv en Maccabi Haïfa. Grant is een vriend van Roman Abramovich, de steenrijke Russische eigenaar van de Londense club.

Zondag zit Grant op de bank bij Chelsea, dat op bezoek moet bij landskampioen Manchester United. Vandaag kwam er 'in onderling overleg' een eind aan de samenwerking tussen de Portugees José Mourinho en Chelsea. Meer informatie gaven de Blues nog niet.

'Chelsea Football Club en José Mourinho hebben in onderling overleg besloten om de samenwerking stop te zetten', verklaarden de Blues donderdagmorgen op hun website. Eerder op de ochtend hadden de Engelse media het nieuws al aangekondigd.

Excentrieke Mourinho

José Mourinho werd in juni 2004 trainer van de Londense club. De ex-coach van het Portugese Porto leidde Chelsea in zijn eerste seizoen meteen naar de landstitel, de eerste voor de Londense club in vijftig jaar. Ook het seizoen daarna werd Chelsea landskampioen. Onder leiding van Mourinho veroverden de Londenaars in 2005 en 2007 ook de League Cup en in 2007 de FA Cup.

Enkel in Europa wilde het niet lukken voor Chelsea. De Blues werden in de Champions League in de halve finales twee keer uitgeschakeld door Liverpool, en een Europese prijs bleef uit. Roman Abramovich, de Russische eigenaar van de club, eiste attractiever voetbal van zijn ploeg, en de relatie met de excentrieke Mourinho verslechterde.

Dit seizoen kreeg Mourinho, 'The Special One', Chelsea nog niet op de rails. In de Engelse Premier League behaalde de club elf punten uit zes wedstrijden en dinsdag raakten de Londenaars op de eerste speeldag in de Champions League niet voorbij het Noorse Rosenborg (1-1). Komende zondag staat in de Engelse Premier League de topper tussen landskampioen Manchester United en Chelsea op het programma.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig