Bas Leinders maakt debuut in Amerikaanse Rolex Series
Foto: rr
DAYTONA BEACH - Onze landgenoot Bas Leinders maakt komend weekend zijn debuut in de Grand American Rolex Sports Car Series. ,,Na mijn F1-avontuur bij Minardi wilde ik een zitje in de Amerikaanse series vinden. Ik hoop dat deze kans mij vooruithelpt in de toekomst", zegt Leinders.

Als copiloot in het Tuttle Team Racing/SAMAX Pontiac Riley gaat hij zaterdag van start in de Crown Royal 250 in Watkins Glen. Leinders is blij met nieuwe job: ,,Dankzij SAMAX Motorsport kan ik voor het eerst proeven van racen met een Daytona Prototype in de Rolex Sports Car Series. Watkins Glen lijkt me een fantastisch circuit. Ik kijk ernaar uit."

Teambaas Brian Tuttle legt uit waarom hij voor Leinders koos: ,,Omdat dit ons eerste jaar is, proberen we voor elke race een andere copiloot uit, met het oog op een permanent zitje volgend jaar. We zijn erg blij om te kunnen samenwerken met Bas Leinders, die heel wat ervaring bij het team brengt."

Leinders deed al heel wat ervaring op in Europese kampioenschappen: de Limburger won de Duitse Formule 3 (1998), de Europese Formule Opel (1996), de Britse Formule Ford (1995) en de Europese Formule Ford (1995) en deed in 2004 dienst als officiële testrijder en derde piloot voor het Minardi Cosworth Team in het WK Formule 1. In 2002 en 2000 eindigde hij telkens derde in de Telefonica World Series by Nissan, van 1999 tot 2001 was hij actief in de FIA Formule 3000.