De spelers en trainers van voetbalclub Moeskroen willen zaterdag niet in actie treden tegen Kortrijk, in tegenstelling tot eerdere berichten. Na een onderhoud met de spelersvakbond hebben ze besloten te staken als teken van protest tegen de huidige gang van zaken bij de financieel geplaagde eersteklasser.

In een persbericht op de website van Sudpresse geven de betrokkenen vrijdag meer uitleg bij hun actie. 
   
‘Wij, spelers en trainers van Royal Excelsior Moeskroen, hebben na een onderhoud met de spelersvakbond besloten om zaterdag niet te spelen tegen Kortrijk. Er is daartoe een stakingsaanzegging verstuurd naar de paritaire commissie. We betreuren het gebrek aan communicatie door de directie en de betalingsachterstanden. Op basis daarvan vinden we dat de werkgevers hun plichten niet meer nakomen. Maar we benadrukken een zaak. Op geen enkele manier heeft deze actie tot doel het voortbestaan van Royal Excelsior Moeskroen in gevaar te brengen’, luidt het in de persmededeling. 

Donderdag verklaarden de door de rechtbank aangestelde gerechtelijke vereffenaars Verplaetse en De Mets nog dat ze de sportieve activiteiten van Moeskroen zo lang mogelijk voort willen zetten. Afgelopen weekend gaf de noodlijdende club reeds forfait voor het uitduel bij Cercle Brugge.