Donderdagavond werden tussen 21.00 en 22.30 uur drie bussen en een tram van De Lijn bekogeld met stenen. Dat laat de Antwerpse politie vrijdag weten. Verschillende ruiten sneuvelden, maar niemand raakte gewond.

Het eerste feit deed zich om 21.10 uur voor in de Brederodestraat. Daar werd een bus van lijn 50 door drie jongeren bekogeld met betonklinkers. Er sneuvelden vier ramen. Om 21.20 uur werd tram 24, in dezelfde straat, het slachtoffer. Eén raam sneuvelde.

Nog eens tien minuten later deden zich gelijkaardige feiten voor op de Singel. Drie ramen van een bus op lijn 1 werden ingegooid. Het laatste incident deed zich voor om 22.20 uur, opnieuw in de Brederodestraat. Getuigen zagen hoe drie jongeren een baksteen naar een voorbijrijdende bus smeten. De steen raakte de bus in de flank waardoor het chassis beschadigd werd. De politie onderzoekt de feiten.

Aanval op trambestuurder

Nog in Antwerpen werd donderdagvoormiddag een 30-jarige trambestuurster het slachtoffer van agressie. Een man nam het niet dat hij niet meer op de vertrekkende tram mocht ter hoogte van het Astridplein. Hij zette het op een lopen naar de volgende halte, stapte daar op en gedroeg zich erg agressief tegenover de bestuurster. Toen die buiten wilde, nam de verdachte haar bij de haren en sleurde haar uit het voertuig.

De vrouw werd met lichte verwondingen overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis. De politie probeert de man aan de hand van de camerabeelden op te sporen.