Bij een controle op Brussels Airport heeft de douane donderdag 1.000 kilogram marihuana onderschept. Het gaat om de grootste marihuanadrugsvangst ooit in Zaventem. Dat werd bevestigd door de Administratie der Douane en Accijnzen van de federale overheidsdienst Financiën.

De drugs zaten in een zending van twee ton vloertegels en kwamen uit Thailand. Nederland was vermoedelijk de eindbestemming.

‘Bepaalde kartons bevatten wel degelijk tegels, maar de meeste colli waren gevuld met luchtdicht verpakte pakketten marihuana. De straatwaarde van de goederen wordt geraamd op minimum 6 miljoen euro.

De zending kwam via een rechtstreekse vlucht van Thailand naar Frankrijk, vanwaar ze per vrachtwagen verder werd gevoerd naar de luchthaven in Zaventem. De Belgische douanediensten waren vooraf getipt door hun Nederlandse collega's.

In 2008 werd door de douane 4 ton cannabis, 3 ton cocaïne en 3,5 ton qat in beslag genomen. Voor 2009 staat de teller momenteel op 13 ton cannabis, 3,7 ton cocaïne en 0,9 ton qat.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig