Het aantal nieuwe gevallen van Mexicaanse griep in België is voor de vijfde week op rij gedaald, zo heeft het Interministerieel Commissariaat Influenza donderdag gemeld. Afgelopen week waren er volgens een extrapolatie van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid 5.509 nieuwe gevallen van de A/H1N1-griep.

De epidemie begon in ons land in het begin van oktober en ging in stijgende lijn tot het einde van die maand. Sindsdien daalde het aantal gevallen wekelijks, hoewel België zich nog net binnen de criteria van de epidemische fase bevindt. Een heropleving van de epidemie blijft nog steeds mogelijk, zegt het griepcommissariaat in een mededeling. Sinds eind april, toen de A/H1N1-pandemie uitbrak, liepen in België 200.957 mensen een besmetting op.

De voorbije week werden geen nieuwe sterfgevallen gemeld. Het aantal mensen dat ten gevolge van de complicaties van een griepinfectie overleed, blijft op veertien.

Wie tot een risicogroep behoort, heeft nog steeds de mogelijkheid zich te laten vaccineren bij de huisarts. De registratie van de vaccinaties verloopt trager dan het vaccineren zelf. Tot dusver werden 626.843 vaccinaties geregistreerd, terwijl men er op basis van informatie ingewonnen op het terrein mag van uitgaan dat naar schatting 1,5 miljoen Belgen zich lieten vaccineren. Het Interministerieel Commissariaat Influenza benadrukt in de mededeling 'nogmaals het belang van de registratie door de huisartsen'.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in