De MIVB participeert in de oprichting van de nieuwe vennootschap NV Belgian Mobility Card (BMC). Deze dochtervennootschap moet de ticketsystemen van de vier Belgische vervoersmaatschappijen beter op mekaar afstemmen. ‘Hiermee komt een eengemaakt ticket een stap dichterbij’, meldt de openbaarvervoermaatschappij donderdag in een persbericht.

De raad van bestuur van de MIVB keurde de oprichting van de gemeenschappelijke dochtervennootschap goed en legde dit voor aan de Brusselse regering, die eveneens het licht op groen zette. De MIVB lanceerde in 2008 de chipkaart MoBIB als vervoerbewijs, een primeur voor ons land.

Van bij de voorbereidende fase voor de lancering van de MoBIB-chipkaart hield de MIVB er rekening mee dat de andere drie vervoersoperatoren hun toekomstig ticketsysteem zouden kunnen enten op deze nieuwe chipkaart. De MIVB, de NMBS, De Lijn en SRWT-TEC kozen voor ‘Calypso’ als standaard, vanaf het begin door de MIVB weerhouden.

Om de gemeenschappelijke functies die deze vervoerskaarten bieden te coördineren, richten de vier Belgische vervoersmaatschappijen een gezamenlijke dochtervennootschap op. Dat moet toelaten de vier ticketsystemen perfect op elkaar af te stemmen. De dochtervennootschap krijgt het statuut van een NV, de NV Belgian Mobility Card (BMC). Voor de dagelijkse leiding zal deze nieuwe vennootschap beroep doen op de ervaring die de voorbije jaren binnen de MIVB werd opgedaan.