De Britse regisseur Duncan Jones is zondagavond de grote winnaar geworden van de BIFA’s, de British Independent Film Awards. Zijn lowbudget-prent "Moon", een hommage aan de klassieke science-fiction, werd bekroond als beste film en hijzelf als beste debuterende regisseur. Duncan jones heette vroeger Zowie Bowie, en is wel degelijk de zoon van poplegende David.

"Moon", met de stem van Kevin Spacey als de computer aan boord van een ruimteschip, wordt vergeleken met Stanley Kubricks baanbrekende "2001" en met Nicholas Roegs "The Man who fell to Earth" (1976), een film met papa Bowie in de hoofd- en titelrol.

In die tijd was de Thin white Duke overigens behoorlijk gefascineerd door sf en ruimtevaart, getuige nummers als "Space Oddity", "Ashes to Ashes" en "Hello Spaceboy" (alle met major Tom).

Ook de film "Fish Tank", momenteel in de Vlaamse bioscopen, mocht op een dubbele onderscheiding rekenen, te weten de regie (Andrea arnold) en aankomend talent (Katie Jarvis). Eveneens twee, maar kleinere, awards waren er voor "Looking for eric" van Ken Loach.