Een petitie die werd ondertekend door 10 miljoen mensen over de hele wereld, eist een ambitieus akkoord op 18 december in Kopenhagen. De handtekeningen werden maandag aan de organisatoren van de conferentie overhandigd door de klimaatorganisatie ‘TckTckTck’, die meer dan 200 organisaties verenigt.

De petitie werd overhandigd aan de Deense minister-president Rasmussen, zijn klimaatminister en voorzitster van de conferentie Connie Hedegaard en het hoofd van het VN-klimaatbureau UNFCCC, Yvo van Boer.

Voor de organisaties ‘illustreert het aantal ondertekenaars de golf van steun aan een overeenkomst over de klimaatverandering’.
      
Hedegaard, van Boer en Rasmussen ontvingen ook een kleine legoconstructie om hen eraan te herinneren ‘te kapitaliseren op de positieve ontwikkelingen van de laatste weken’, verwijzend naar de engagementen van de Verenigde Staten, China en India.
      
‘De fundamenten zijn er, wat er ontbreekt is de politieke wil’, menen ze.
      
De campagne TckTckTck - de naam refereert naar het geluid van een tikkend horloge - werd gelanceerd door Greenpeace samen met 226 partnerorganisaties in de wereld.