Gimv stapt uit Clear2Pay
Clear2Pay ontwikkelt betalingstoepassingen voor financiële instellingen. Foto: Clear2Pay
Gimv verkoopt zijn participatie in de betalingsspecialist Clear2Pay (België) aan het Amerikaanse investeringsfonds Aquiline Capital Partners. 

De verkoop kadert in een grotere kapitaaloperatie waarbij Clear2Pay 50 miljoen euro vers geld ophaalt en Aquiline als nieuwe investeerder aantrekt, zo meldt Gimv in een persbericht. Die kapitaalronde moet het bedrijf toelaten om "haar volgende groeifase te financieren, mede door middel van potentiële strategische acquisities", zeggen Clear2Pay en Aquiline in een apart persbericht. 

Gimv is aandeelhouder van Clear2Pay sinds 2006, toen de Vlaamse investeringsmaatschappij 4,7 miljoen euro investeerde in een totale kapitaalronde van 15,7 miljoen euro. Gimv investeerde ook in de volgende kapitaalrondes.

De verkoop heeft een positieve impact van 2,2 miljoen euro (0,1 euro per aandeel) op de laatst gepubliceerde waarde van het eigen vermogen van Gimv (op 30 september). Meer financiële details willen de betrokken bedrijven niet bekendmaken.

De investering van Aquiline zou eind dit jaar voltooid moeten zijn. Volgens mede-oprichter Jurgen Ingels heeft de nieuwe aandeelhouder een sterke expertise in de financiële sector, wat van belang is voor het evalueren  van overname-opportuniteiten, het  "versnellen van onze geografische uitbreiding" en de uitbreiding van het aantal klanten en producten.   

Clear2Pay ontwikkelt betalingstoepassingen voor financiële instellingen. Het bedrijf werd opgericht in 2001 en telt 450 medewerkers in vijftien kantoren wereldwijd.