De gastankerrederij Exmar heeft 93,6 procent van de 23,8 miljoen nieuwe aandelen in het kader van de kapitaalverhoging van 99,96 miljoen euro verkocht via de uitoefening van voorkeurrechten.

Het overschot wordt onder de vorm van scrips via een private plaatsing bij institutionelen aan de man gebracht. De notering van Exmar is opgeschort in afwachting van de afronding van de private plaatsing.

De nieuwe aandelen werden tegen 4,20 euro per stuk verkocht. Referentieaandeelhouder Saverex van topman Nicolas Saverys heeft voor 50 miljoen euro ingetekend. Sofina heeft al haar voorkeurrechten uitgeoefend en voor 1,34 miljoen euro onderschreven. Exmar verkocht alle voorkeurrechten op de eigen aandelen.

De 2,28 miljoen voorkeurrechten die niet werden uitgeoefend, worden maandag onder de vorm van scrips aan institutionelen aangeboden. De kopers van de scrips verbinden zich er toe in te schrijven op twee nieuwe aandelen voor drie scrips tegen 4,20 euro per aandeel.

In afwachting van de afronding van de private plaatsing wordt het aandeel op Euronext Brussel tijdelijk opgeschort. De resultaten van de plaatsing worden later op de dag bekendgemaakt.