SP.A-voorzitster Caroline Gennez heeft woensdag met een delegatie van SP.A Rood overleg gepleegd over de interne werking en de inhoudelijke koers van de partij. Dat gebeurde met het oog op de jaarlijkse vergadering van de Raad van voorzitters en secretarissen van zaterdag in Sint-Truiden. Sp.a Rood-voorman Erik De Bruyn is positief over de richting die de partij uitgaat.

Door onder meer de niet-benoeming van Frank Vandenbroucke tot minister en de omstreden uitgelekte mail over de manier waarop dat gebeurde, kwam de SP.A in een interne crisis terecht. Na een therapeutische sessie op een congres midden oktober kondigde Gennez aan dat alle afdelingen voorstellen mochten doen over de partijwerking. Die zouden worden gebundeld en overgemaakt aan de Raad van voorzitters en secretarissen. Die Raad komt zaterdagvoormiddag in Sint-Truiden samen. 

Met het oog op die vergadering pleegde Caroline Gennez woensdag overleg met een delegatie van SP.A Rood, de dissidente vleugel binnen de partij die pleit voor een linksere koers. Het gaat om een opmerkelijk feit, aangezien het nooit echt boterde tussen Gennez en De Bruyn. Beiden waren ook kandidaat bij de voorzittersverkiezingen, waarbij De Bruyn verrassend bijna een derde van de stemmen binnenhaalde. 

De Bruyn laat zich zeer positief uit over het initiatief van Gennez en de inhoud van de gesprekken. Hij verheugt zich over de duidelijk linkse standpunten die Gennez volgens hem heeft ingenomen. Over de partijwerking blijven meningsverschillen bestaan, maar er wordt aan gewerkt, luidt het.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig