Wijnboek 'De Standaard'-redacteur valt in de prijzen
Filip Salmon Foto: ip

Het Belgische wijnboek 'De beste 50 wijnhandels in Vlaanderen', van De Standaard-redacteur Filip Salmon, heeft op de Gourmand World Cookbook Awards 2009 twee prijzen weggekaapt: die voor Beste Wijngids voor België (Nederlandstalig) en die voor Beste Wijnboek voor de Professionele Sector voor België (Nederlandstalig).

Met die nominaties dingt Salmon mee naar dezelfde prestigieuze titels op wereldschaal, samen met heel wat schrijvers uit andere landen. Of hij ook die prijzen binnenhaalt, wordt bekendgemaakt op 11 februari 2010.
 
In 'De 50 beste wijnhandels in Vlaanderen' lijst Salmon vijftig wijnhandels op die geselecteerd werden door een jury van wijnkenners (sommeliers, wijnschrijvers e.a.). Hij doet het verhaal achter elke wijnhandel en laat elke wijnhandelaar ook zijn favoriete flessen voorstellen, in drie prijsklassen. Op die manier krijgt de lezer niet alleen een originele wijngids, maar ook inzicht in en achtergrond bij wijnverkopend Vlaanderen. Fotograaf Wouter Van Vooren verzorgde de fotografie. 
 
De Gourmand World Cookbook Awards zijn een Spaanse organisatie, met thuisbasis in Madrid, die via een internationale jury schrijvers wil aanmoedigen 'die koken met woorden'. 'De 50 beste wijnhandels van Vlaanderen' is een uitgave van Borgerhoff & Lamberigts.