Overheid Dubai staat niet garant voor staatsholding
Foto: afp
 De overheid van Dubai zal niet instaan voor de schuld van de overheidsholding Dubai World, die zwaar in de schulden zit. Dat heeft Abdel Rahman Al Saleh, de directeur van het financiële departement van het emiraat, vandaag gezegd.
 
"Het klopt dat de overheid de eigenaar is van Dubai World", aldus Abdel Rahman Al Saleh. "Maar aangezien het bedrijf verschillende activiteiten heeft die blootgesteld worden aan allerlei risico’s, werd al tijdens de oprichting besloten dat de overheid niet garant zal staan voor Dubai World." Volgens hem dragen ook de schuldeisers van Dubai World enige verantwoordelijkheid voor de huidige crisis. Zij hebben geld geleend op basis van de projecten van het bedrijf, niet omwille van een staatsgarantie, aldus Al Saleh.
 
De staatsholding vroeg afgelopen woensdag zes maanden uitstel van betaling aan haar schuldeisers. De beurzen van Dubai en Abu Dhabi kenden maandag, op de eerste beursdag sinds de aankondiging van uitstel van betaling, een zwarte dag. De beurs van Dubai sloot 7,3 procent lager. In Abu Dhabi liep het verlies zelfs op tot 8,3 procent.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig