,,MNM behoort niet tot kerntaken VRT ''
Foto: rr
Radiozender MNM behoort niet tot de kerntaken van de openbare omroep. Dat stellen Lijst Dedecker en Open Vld vrijdag in een reactie op de speculaties rond de mogelijke verkoop van MNM.

Volgens Vlaams parlementslid Bart Tommelein (Open Vld) kunnen de activiteiten van MNM "perfect georganiseerd worden door een private zender". Voor Jurgen Verstrepen (Lijst Dedecker) zou de verkoop van MNM niet meer dan logisch" zijn. "MNM is een puur commerciële radio en dat behoort niet tot de kerntaken van een openbare omroep", aldus Verstrepen.

Er wordt druk gespeculeerd over een mogelijke verkoop van MNM, de opvolger van Radio Donna. De speculaties worden onder meer gevoed door de berichten rond de tegenvallende reclame-inkomsten, de lopende besparingsoperatie bij de VRT en de tegenvallende luistercijfers. De VRT ontkent echter dat MNM in de etalage staat.

Oppositiepartijen Lijst Dedecker en Open Vld stellen zich vragen bij de toekomst van MNM bij de openbare omroep. Zo vraagt Bart Tommelein zich af wat de "meerwaarde" is van MNM voor de openbare omroep. "Ik stel mij dan ook de vraag of MNM nog tot de core-business moet behoren?", klinkt het. Jurgen Verstrepen meent al langer dat MNM niet thuis hoort bij de openbare omroep.

Verstrepen en Tommelein hekelen ook de bestaande ’knipperlichtprocedure’. Die procedure zorgt ervoor dat de VRT een bijkomende dotatie krijgt als de inkomsten uit reclame en sponsering tegenvallen. "Deze procedure werkt erg marktverstorend", stelt Tommelein.