Partij gestolen iPhones duikt op in Rusland
De 4.000 gestolen iPhones zouden samen zo'n 2 miljoen euro waard zijn. apple Foto: © Apple

Het ziet ernaar uit dat de dieven die half november 4.000 iPhones buit maakten in een opslagplaats in Willebroek, die nu proberen op de markt te brengen in Rusland.

Volgens de Russische website www.iphones.ru zijn groothandelaars in Rusland gecontacteerd met de vraag of ze niet geïnteresseerd waren in de fel begeerde iPhone 3GS. De anonieme bellers bieden de toestellen aan dumpingprijzen aan.

Volgens de website heeft een Russische winkelier bevestigd dat er al verscheidene van de in België gestolen iPhones verkocht werden. Volgens de Rus werken de toestellen in Rusland wel niettegenstaande ze in België door Mobistar geblokkeerd werden.

De kopers zouden echter toch bedrogen kunnen uitkomen. Interpol is namelijk een onderzoek naar de diefstal gestart en aan de hand van de imei-nummers zouden de toestellen wel eens volledig kunnen geblokkeerd worden waardoor ze ook in Rusland compleet onbruikbaar worden.

Volgens Russische iPhone-kenners kan men aan de hand van het modelnummer weten of men een in België gestolen toestel gekocht heeft. Via het menu gaat men naar instellingen om het modelnummer op te vragen. Als dit eindigt op NF, heeft men een in België gestolen Mobistar iPhone in handen, luidt het.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in