Amerikanen ontstemd over homozoen op tv
Foto: ee
Een zoen van twee homo's op televisie heeft tot een klachtenregen geleid bij het Amerikaanse televisiestation ABC. Meer dan 1.500 kijkers lieten weten ontstemd te zijn over een kus die "American Idol"-ster Adam Lambert aan een achtergrondzanger gaf, meldt de Britse omroep BBC.

Ook de Parents Television Council, een Amerikaanse lobbygroep die strijdt tegen "aanstootgevend" gedrag op tv, is woedend.

De homoseksuele Lambert trad afgelopen weekend op tijdens de uitreiking van de American Music Awards in Los Angeles. Hij bracht er zijn debuutsingle "For Your Entertainment". Tijdens het optreden zoende Lambert een van zijn achtergrondzangers voluit op de lippen. De producenten van de show willen niet reageren op de klachten. Lambert zelf noemde de ophef "een vorm van discriminatie, en dat is heel slecht. Maar ik had pret, mijn dansers hadden pret en het publiek had pret."

Het optreden van Lambert deed Amerikanen herinneren aan de uitreiking van de MTV Video Music Awards in 2003, toen Madonna en Britney Spears elkaar op de mond kusten. Een jaar later ontstond er opschudding in de VS toen een stukje van de rechterborst van Janet Jackson in beeld kwam tijdens een optreden op de Super Bowl. De 'nipplegate' resulteerde in maar liefst 500.000 klachten.