Carla Bruni-Sarkozy zal een rol vertolken in de nieuwe film van de Amerikaanse regisseur Woody Allen. Dat heeft de vrouw van de Franse president Nicolas Sarkozy in een televisie-interview met Canal Plus gezegd. "Hij vroeg me voor een rol in zijn nieuwe film", aldus de Franse first lady, zangeres en ex-supermodel.

"Ik weet niet welke rol ik zal mogen spelen, maar ik heb sowieso ja gezegd. Ik ben helemaal geen actrice. Misschien presteer ik wel verschrikkelijk slecht, maar een kans als deze kon ik niet laten liggen. Als ik oma ben, wil ik kunnen zeggen dat ik ooit samen met Woody Allen een film heb gemaakt", aldus de 41-jarige Bruni. "Woody Allen heeft me ook gevraagd om geen andere filmrollen aan te nemen voordat zijn film gedraaid is."

De cineast bezocht Sarkozy en zijn vrouw in juni. Toen maakte hij een trip naar Parijs om zijn film "Whatever Works" te promoten. Toen hem werd gevraagd wie hij in een nieuwe film graag zou zien acteren, antwoordde hij: "Zonder twijfel, Carla Bruni! Ik ben er zeker van dat zij het fantastisch zal doen. Ze heeft charisma en ze weet hoe ze met een publiek moet omgaan."