Boek eens een privé-jet
Foto: rr
 Het bedrijf The Aviation Factory lanceert een website waar je een vlucht op een privé-jet kunt huren. Een wereldprimeur, zegt het bedrijf zelf. 
Een vluchtje in een privé-jet van Antwerpen naar Cannes. Het kan op zondag 13 december voor 667 euro per persoon. Het is de eerste boodschap die we te lezen krijgen op de website van Jethopper.
 
Goedkoop is het niet, maar ‘de prijs van een vlucht via Jethopper ligt ver onder de normale marktprijs van een vlucht met een privé-jet’, zegt het bedrijf. Volgens Carl Legein, zaakvoerder van The Aviation Factory, maakt zijn bedrijf gebruik van vluchten die anders toch zonder passagiers zouden worden uitgevoerd, wanneer de ene VIP-passagier is afgezet en het vliegtuig er een andere moet gaan oppikken. In sommige gevallen kost onze vlucht slechts 20% van de reële kostprijs’, zegt hij.
 
In de Jethopper-database zitten meer dan 250 beschikbare lege vluchten. Klanten kunnen ingeven wanneer ze willen vertrekken en met hoeveel mensen, maar ook hoe ver ze willen vliegen of welk weer het op de bestemming moet zijn. 
 
Er is wel een addertje onder het gras: Jethopper vervoert je maar in één richting. Voor de terugreis met een lijnvlucht moet je dus zelf zorgen.