De prostituee die een centrale rol speelde in het seksschandaal rond de Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft een boek geschreven. Ze zegt daarin bange dagen te beleven sinds haar avontuurtje met de eerste minister aan het licht kwam. Het boek ging dinsdag de verkoop in.

Patrizia D'Addario onthulde eerder dit jaar dat ze haar slaapkameronderonsje met de Italiaanse premier op geluidsband had vastgelegd. In haar boek 'Gradisca, Presidente' (Tot uw dienst, premier) gaat ze uitgebreid in op deze nacht. Berlusconi zelf beweerde nooit te hebben betaald voor seks en het slachtoffer te zijn van iemand die een schandaal zocht.

D'Addario zegt dat ze Berlusconi haar lichaam schonk in de hoop dat hij haar zou helpen bij het opzetten van een landelijk hotel in het zuiden van Italië, waar ze vandaan komt. Toch zou ze hier nooit enige hulp bij hebben ontvangen.

Verder schrijft ze dat ze sinds de onthulling van de geluidsopnames wordt bedreigd. Ze zou agressief benaderd worden en haar huis zou geplunderd zijn.