Humo zwaarst getroffen door Sanoma, zegt Humo
Foto: logo
 Het weekblad Humo wordt het zwaarst getroffen door de aangekondigde ontslagen bij Sanoma Magazines België. Dat schrijft de redactie van het tijdschrift zelf op de website van het blad.
Volgens het Plan Anders van CEO Aimé Van Hecke wil Sanoma 12,5 miljoen euro besparen en zouden 76 personeelsleden ontslagen worden. Bij Humo zouden daardoor vijf mensen moeten vertrekken.
 
Bij de radio- en tv-pool, die zorgt voor de televisiegids in het midden van Humo, en bij de documentatiedienst sneuvelen nog eens respectievelijk 14 en 9 arbeidsplaatsen. Dat "zou onvermijdelijk ook zware gevolgen hebben voor de kwaliteit van dit blad", aldus de redactie in een bericht op de site.
 
De directie wijst erop dat Sanoma geen bedrijf in crisis is. "Vorig jaar werd er nog een aanzienlijke winst gemaakt (15 miljoen euro), en zelfs in dit crisisjaar zal er nog een miljoenenwinst zijn."
 
Het personeel van Sanoma Magazines besliste om deze week dinsdag 24 en woensdag 25 november het werk neer te leggen. "Als de directie niet op haar standpunt terugkomt, wordt er volgende week een hele week gestaakt. Dan zou ook de productie van Humo in het gedrang komen", waarschuwt de redactie.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig